Biodienet
Image default
Internet

Hur konverterar jag en PDF till JPG

Det finns många värdefulla skäl att konvertera ett Portable Document Format (PDF) till en JPG.

Även om PDF-filer är ett fantastiskt sätt att paketera en mängd text- och bilddokument tillsammans kräver de ofta en extern applikation eller plug-in och är onödiga om du bara vill ha en enda sida eller bild. Men för att göra den övergången måste du veta hur man konverterar en PDF till JPG.

Lyckligtvis finns det ett antal sätt du kan göra det och i den här guiden kommer vi att gå igenom våra favoriter steg för steg, oavsett vilken plattform du är på.

PDF till JPEG

Gratis Windows-app

PDF till JPEG är en gratis Windows-app som gör exakt vad namnet antyder. Det är minimalistiskt men möjliggör en välkommen mängd kontroll över konvertering av specifika sidor, välja var bilder ska sparas och mer. Om du bara har tillgång till Windows 10 är detta förmodligen din bästa lösning för ofta omvandlingar.

Obs: Till skillnad från Photoshop konverterar denna app alla sidor i PDF till JPG-filer, så överväg ett annat alternativ om du bara behöver konvertera en sida.

Steg 1: Ladda ner PDF till JPEG-konverteringsappen från Microsoft Store och installera den.

Steg 2: Öppna appen och klicka på knappen “Välj fil”.

Steg 3: Välj den PDF-fil du vill konvertera och klicka på “Öppna” -knappen.

Steg 4: Klicka på ikonen “Välj mapp”.

Steg 5: Välj en destinationsmapp för dina konverterade bilder och klicka sedan på knappen “Välj mapp”.

Steg 6: Klicka på “Konvertera” -knappen. Beroende på storleken på PDF-filen kan det ta lite tid att slutföra, men när det är gjort konverteras varje sida i PDF-dokumentet till en bild och sparas i din destinationsmapp.

AnyConv

Gratis webbverktyg

Onlineverktyg kan vanligtvis användas från vilken dator eller mobil enhet som helst. Eftersom de inte tar upp något rum på din dator och tenderar att vara snabba små omvandlare, kanske du föredrar dem framför andra alternativ. Deras enda nackdel är att de tenderar att vara lite begränsade i mängden data du kan konvertera på en gång, vilket gör dem svåra att använda för större PDF-filer.

Fortfarande kan de vara ett användbart verktyg och en av våra favoriter är AnyConv. Det är otroligt enkelt. Navigera till AnyConvs PDF till JPG konverteringsverktyg i din webbläsare och följ instruktionerna på skärmen.

 

Steg 1: Välj din PDF genom att klicka på knappen “Välj fil”.

Steg 2: Använd rullgardinsmenyn för att välja formatet “JPG”.

Steg 3: Klicka på “Konvertera” för att påbörja konverteringsprocessen.

AnyConv kan göra ganska mycket vad som helst för PDF-filer, så om du vill konvertera dina PDF-filer till HTML5, BMP-filer, DOCX eller något annat som ditt projekt kan kräva kan du göra.

PDF Preview

Gratis MacOS-verktyg

Av alla plattformar erbjuder MacOS det enklaste och mest direkta alternativet för att konvertera PDF-filer medföra – med andra ord, du behöver inte ladda ner några extra verktyg för att få jobbet gjort. Här är vad du ska göra.

Steg 1: Öppna en PDF i “Förhandsgranska.” I de flesta fall bör PDF-filer öppnas automatiskt i Förhandsgranskning om du inte har valt ett annat program för jobbet. Du kanske måste hitta din PDF-fil och högerklicka för att öppna i Förhandsvisning om det behövs.

Steg 2: Välj “Öppna …” på fliken “Fil”.

Steg 3: Ändra namn, lägg till taggar, välj exportplats och, viktigast av allt, ställ in “Format” till “JPEG.” Välj “Spara” för att avsluta. Det är allt!

Om du bara vill spara en del av PDF-filen, gå vidare till “Visa” och se till att “miniatyrer” är på. Detta gör att du kan välja vissa sidor via sidofältet för miniatyrbild.

Den här processen fungerar bra för enkla konverteringar. Du kan dock inte riktigt finjustera PDF på något meningsfullt sätt, vilket kan vara irriterande för mer komplexa projekt. Om din tillhör den kategorin föreslår vi att du testar de onlineverktyg som föreslås ovan.