Biodienet
Image default
Offers

Zo maak je je e-sigaret goed schoon!

 

Is het alweer even geleden dat je je e-sigaret hebt schoongemaakt? Dan is het tijd dat je dat toch weer een keer doet. Wanneer je ‘m namelijk veel gebruikt is de kans groot dat je de e-sigaret wel eens ergens neerlegt, of dat je hem meeneemt in je jaszak of tas. Mede daarom is het erg belangrijk dat je je e-sigaret regelmatig goed schoonmaakt. Hoe je dit kunt doen lees je in dit blog! 

Het belangrijkste onderdeel

Het mondstukje is het belangrijkst om goed schoon te houden. Dat is immers het onderdeel dat je aan je mond zet tijdens het vapen. Daar zitten dus veel bacteriën op en dat wil je niet hebben natuurlijk. Je houdt ‘m goed schoon door het mondstukje af te spoelen. Hiervoor koppel je het mondstuk wel eerst los van je e-sigaret. Je kunt er ook voor kiezen om het mondstukje te laten weken in een bakje water of alcohol. 

Gebruik warm water

Je tankje moet ook goed schoon blijven, daar zit namelijk de e-liquid in. Ook je tankje kun je schoonmaken met water, maar let op dat het wat er niet té warm is. Dat kan schadelijk zijn voor het onderdeel. Als je het tankje schoonmaakt moet je ook goed opletten dat je de coil niet natmaakt. De rest van je e-sigaret kan wel gewoon tegen water. 

De coil

Ook je coil moet je dus goed schoonmaken. Dit is het gedeelte dat zorgt dat de e-liquids verdampen. Hoe vaak je dit onderdeel moet schoonmaken, ligt helemaal aan hoe je de e-sigaret gebruikt. Je kunt aan een aantal aspecten zien dat het de hoogste tijd is dat je de coil moet verwisselen voor een nieuwe. Is de smaak niet meer helemaal lekker, of voelt de damp wel erg scherp? Dan is de coil aan vervanging toe. Je kunt het ook merken aan de hoeveelheid damp. Als die vermindert weet je dat je de coil moet vervangen. Ook bij een branderige smaak of geur is dit verstandig om te doen. Als je hier rekening mee houdt kun je optimaal genieten. 

E-liquids verwisselen

Als je kiest om je e-liquid aan te vullen hoef je niet altijd je hele e-sigaret schoon te maken. Wel kan het voorkomen dat je de oude e-liquid nog even proeft tijdens de eerste inhalaties van de nieuwe e-liquid. Na deze inhalaties kun je helemaal genieten van de nieuwe e-liquid!

https://www.smokesmarter.nl/