Biodienet
Image default
Offers

Wat zoek je in een accuboormachine?

Accuboormachines zijn een erg populaire tool onder huiseigenaren. Ze kunnen meer vermogen leveren dan standaard boormachines en de draadloze zijn makkelijk mee te nemen. Door het vermogen kun je gemakkelijk gaten boren door divers materiaal en muren. In dit artikel leggen we belangrijke aspecten uit van een accuboormachine.

 

Kaakstijl
Accuboormachines maken het boren van gaten eenvoudig, snel en efficiënt. Of je nu een professionele timmerman of een klusjesman bent, deze accuboormachine is het perfecte gereedschap voor allerlei boorklussen. Het is vooral handig voor het maken van gaten in hout of massief metaal. De tool wordt geleverd met twee kaakstijlen: een open kaak die schroeven aandrijft en een gesloten kaak die precieze gaten maakt. Om schroeven stevig in hout of metaal te draaien, kun je kiezen voor de gesloten bek.

Slagschroevendraaier
Sommige mensen zullen hun accuboormachine echter voor meer gespecialiseerde doeleinden gebruiken. Een populair type gereedschap is de accu-slagschroevendraaier, die rechtstreeks in zachte materialen zoals hout en metaal boort. Dit is een geweldig hulpmiddel voor mensen die het niet erg vinden om kleine gaatjes in harde oppervlakken, zoals beton, te boren. Maar als je van plan bent om een echte huisreparatie uit te voeren, is dit waarschijnlijk niet de beste keuze voor je. Een elektrische boormachine is beter geschikt voor het boren van grotere gaten en om in die moeilijk bereikbare delen van een huis te komen. Dus voordat je een slagschroevendraaier koopt, wil je misschien overwegen om in plaats daarvan een accuboormachine voor thuisgebruik te kopen.

 

Grijpapparaat
De beste accuboormachines voor de klus zijn uitgerust met een grijpapparaat. In feite is het waarschijnlijk een van de belangrijkste functies waar je op moet letten bij het kopen van dit type tool. Met deze grip kun je de tool op de juiste plek houden en er ook nog eens stevig op vasthouden. Dit is buitengewoon belangrijk omdat je deze geweldige tool niet per ongeluk wilt laten vallen. De grip is ook handig voor het indraaien van schroeven.

 

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je een accuboormachine kiest die compatibel is met het type elektrisch gereedschap dat je hebt. Boormachines die bijvoorbeeld worden gevoed door wisselstroomadapters, hebben andere adapters nodig dan die op gelijkstroom. Als je al een elektrisch gereedschap met snoer hebt, kun je de accuboormachines die je al hebt gemakkelijk aansluiten.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over accuboormachines? Neem dan gerust een kijkje bij de website van Gereedschap Expert. Beschikt over een ruim assortimenten boormachines en andere gereedschappen. Denk bij je houtbewerkingsprojecten bijvoorbeeld aan het kopen van een schuurmachine om het werk te verfijnen. Beide gereedschappen kunnen online worden besteld!

https://www.gereedschap-expert.nl/