Biodienet
Image default
Business

Voor- en nadelen van rieten daken

De rieten daken worden steeds normaler. Vroeger waren deze rieten daken vooral onder de boeren en dus vooral op het platteland in overvloed. Dit komt natuurlijk omdat dit vrijstaande huizen staan wat veel beter staat met een rieten dak. Je gaat namelijk geen rieten dak nemen bij een rijtjeshuis. Maar toch onder de vrijstaande huizen wordt dit vaker gezien. Ook bij grote luxe villa’s. Het heeft namelijk niet meer de uitstraling van een boerderij of een huis dat voor boeren bestemd is maar het straalt tegenwoordig ook moderniteit uit en ziet er ook lux uit. Daarom hebben wij in dit artikel een paar voor- en nadelen die handig zijn om te weten voordat je een huis met een rieten dak wilt kopen of juist een rieten dak wilt laten plaatsen.

Voordelen Allereerst ziet het er al gewoonweg prachtig uit. Verder is het ook erg duurzaam en isolerend. Dat duurzaamheid is belangrijk tegenwoordig onder de mensen. Hierdoor doe je dus ook wat voor de natuur. Dat betekent ook dat je minder de verwarming hoeft te gebruiken omdat het in de zomer niet te warm wordt en in de winter juist niet te koud. Verder wordt je een met het weer. Want als het regent wordt het riet een stuk donkerder en als de zon schijnt blijft het mooi licht.

Nadelen Het nadeel is wel dat riet zelf wat brandbaarder is. En dus eigenlijk gevaarlijker is voor de bewoners. Natuurlijk wordt de technologie hiervan ook beter dus dit zal heel erg meevallen, maar mensen zullen wel sneller het gevoel krijgen. Verder is er nog de vraag hoe lang gaat een rieten dak mee? Een rieten dak gaat zo’n 25 jaar lang mee. Dat is 5 jaar minder lang dan bij de dakpannen, die gaan namelijk 30 jaar mee. Nou als dat het grootste probleem is dan valt een rieten dak dus toch nog wel erg mee.

https://www.rietwerk.nl/