Biodienet
Image default
Education

Hoe lang duurt het om CAD tekenen te leren?

AutoCAD wordt vaak gebruikt in sectoren zoals architectuur, engineering en productie. Het is een belangrijk stuk software dat u onder de knie wilt krijgen om als tekenaar of CAD-operator te werken. Maar hoe lang duurt het om CAD tekenen te leren? Het kan tot een jaar duren om het onder de knie te krijgen. En hoewel dat misschien lang klinkt, voelt een jaar als geen tijd als je het proces in stappen opdeelt.

 

Wat is CAD?

CAD staat voor Computer Aided Design. Met de AutoCAD-software kunt u modellen, grafieken en presentaties op een computer tekenen en ontwerpen in plaats van met de hand. AutoCAD maakt het ontwerpproces efficiënter omdat u hiermee objecten kunt kopiëren en plakken, lagen kunt maken, concepten kunt opslaan en documenten kunt delen met andere leden van uw team.

AutoCAD wordt veel gebruikt in de techniek. Werktuigbouwkundigen, civiel ingenieurs en industrieel ingenieurs gebruiken allemaal AutoCAD in hun werk. Het wordt ook gebruikt door architecten, interieurontwerpers, grafisch ontwerpers en zelfs kunstenaars.

Hoe CAD te leren

Nu u weet wat AutoCAD is, wat het doet en wie het gebruikt, kunt u beginnen met het leren hoe u het kunt gebruiken. Hier is een algemene richtlijn van hoe lang het kan duren om in fasen te leren:

  • Leer de interface: dit kan tot drie maanden duren. Wanneer u nieuwe software leert, moet u leren hoe u documenten opstelt, wat elke tool is, hoe ze werken en hoe alles samenwerkt.
  • Leer de basis: als je eenmaal vertrouwd bent geraakt met de installatie van de software, moet je de basis leren. Dit kan ook tot drie maanden duren. In deze fase leer je hoe je de tools gebruikt en hoe je een basisontwerp maakt.
  • Beheers de software: zodra u de basis onder de knie hebt, kan het nog eens zes maanden duren om echt bekwaam te worden en de software onder de knie te krijgen.

Houd er rekening mee dat AutoCAD-software vaak wordt bijgewerkt. Dit betekent dat je je vaardigheden voortdurend moet opfrissen om die veranderingen bij te houden.

Wat leer ik in AutoCAD?

Onder de componenten die u leert in AutoCAD zijn:

  • Precieze invoer: u leert hoe u coördinaten instelt, zodat u uw model nauwkeurig en precies kunt tekenen.
  • Annotaties en stijlen: alles in uw ontwerp dat geen geometrische vorm heeft, zoals tabellen en tekst, wordt als een annotatie beschouwd. Je leert hoe je deze kunt invoeren en stylen.
  • Herbruikbare blokken: u kunt herbruikbare blokken maken – items die u steeds opnieuw wilt gebruiken – die u eenvoudig kunt kopiëren en plakken in documenten. Dit maakt het kopiëren van inhoud veel gemakkelijker.
  • Documenten delen: u leert hoe u documenten opslaat en deelt om samen te werken met uw teamgenoten op AutoCAD.

Ben je klaar om AutoCAD onder de knie te krijgen? Het is slechts een deel van wat je leert bij Geo ICT. We bieden uitgebreide computerondersteunde teken- en ontwerptrainingen over AutoCAD, Revit, SolidWorks en meer. Vraag vandaag nog informatie aan.

https://geo-ict.nl/cursussen-cad/