Biodienet
Image default
Architecture

Een comfortabele thuiswerkplek creëren? 3 tips

Ook al loopt de coronacrisis nu een beetje op zijn eind, het thuiswerken is iets waar veel werkgevers toch nog aan vast blijven houden. Zowel werkgevers als werknemers zien er de voordelen van in. Om te beginnen bij de reistijd. Wanneer je vanuit huis werkt, hoef je natuurlijk niet op de fiets te springen of in de auto te stappen om naar het werk te gaan. Nu de brandstofprijzen ontzettend hoog zijn, kan er daarnaast behoorlijk wat geld bespaard worden. Bovendien kunnen sommige werknemers zich thuis beter op hun werk concentreren waardoor ze productiever zijn. Werk jij ook vanuit huis en kun je nog wel wat tips gebruiken om een comfortabele thuiswerkplek te creëren? Lees dan even onderstaande blog.

 

Zorg voor een aangename temperatuur en voldoende frisse lucht

 

Het is niet prettig om te moeten werken in een ruimte waar je handen net niet aan het toetsenbord vast vriezen of waar zelfs een bikini of zwemshort eigenlijk al te veel stof om het lijf is. Onze hersenen werken het beste in een ruimte met een aangename temperatuur. Dus niet te koud, maar ook zeker niet te warm. Zorg ook voor voldoende frisse lucht, bijvoorbeeld door het raam op een kiertje te zetten. Onze hersenen hebben namelijk zuurstof nodig om te kunnen functioneren. In een afgesloten ruimte kan het zuurstofgehalte al snel beneden peil komen. 

 

Investeer in een goede bureaustoel

 

Wanneer je veel achter het bureau zit (lees: meerdere uren per dag), doe je er goed aan om te investeren in een goede bureaustoel die jouw lichaam op de juiste punten weet te ondersteunen. Zo neem je automatisch de juiste zithouding aan en kunnen nare klachten, zoals schouder- en nekklachten, worden voorkomen. Een goede bureaustoel is een stoel die op meerdere manieren kan worden afgesteld, dus niet alleen in zithoogte. Ook de armleuningen en rugleuning moeten idealiter versteld kunnen worden.

 

Zorg dat je ongestoord kunt werken

 

Niets is zo vervelend als continu gestoord worden tijdens je werk. Zorg er daarom voor dat je een aparte ruimte inricht als thuiswerkplek zodat je ongestoord kunt werken. Zo kun je de deur dicht doen op momenten dat je tijdelijk even niet bereikbaar bent. Zorg ook voor goede raambekleding. Schitteringen van de zon op het beeldscherm kunnen behoorlijk hinderlijk zijn. Met jaloezieën van RaamDecoratieDeal kun je de lichtinval precies regelen zoals jij het prettig vindt.

 

https://raamdecoratiedeal.com/